perjantai 10. tammikuuta 2020

Jeesus nousee taivaaseen (Apostolien teot 1:1-14)


Jeesus tapaa oppilaitaan 40 päivän ajan, jonka jälkeen Hän nousee taivaaseen.

 

Useimpien mielestä Luukas kirjoitti Apostolien tekojen kirjan. Se oli kirje hänen ystävälleen Theofilelle. Hän kirjoittaa: 'Ensimmäisessä kirjeessäni kerroin sinulle Jeesuksen elämästä ja opetuksista ja siitä, kuinka hän palasi taivaaseen antaessaan valituille apostoleilleen lisäohjeita Pyhältä Hengeltä.'

 
Kun Jeesus oli ristiinnaulittu, Hän nousi kuolleista.

40 päivän ajan hän ilmestyi ajoittain apostoleille.


 
Jeesus vakuutti heidät monin tavoin, että he näkivät juuri Hänet ja Hän oli elossa.

 
Näissä tapaamisissa Hän puhui heille Jumalan kuningaskunnasta.

 
Yhden kokoontumisen aikana Hän käski heidän olla poistumatta Jerusalemista ennen kuin Pyhä Henki tulisi heidän päällensä. Silloin täyttyisi Jumalan antama lupaus, josta hän oli aiemmin keskustellut heidän kanssaan.

 
Jeesus muistutti heitä, että `Johannes kastoi heitä vedessä,  mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä aivan lähipäivinä.'

 
Eräänä päivänä Jeesus ja hänen oppilaansa menivät Öljymäelle aivan Jerusalemin ulkopuolelle.
 
He kysyivät häneltä: "Herra, aiotko sinä nyt vapauttaa Israelin Roomasta ja palauttaa meidät itsenäiseksi kansakunnaksi?"
 
Jeesus vastasi: ”Isä asettaa nämä päivämäärät ja niitä ei teidän tarvitse tietää.”

Mutta kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, saatte te voiman todistaa minun kuolemasta ja ylösnousemuksesta Jerusalemin ihmisille, koko Juudean alueella, Samarian huoneessa ja maan ääriin saakka..


Pian sen jälkeen Jeesus nostettiin taivaalle, pilvi otti hänet vastaan ja hän katosi oppilaiden jäädessään tuijottamaan taivaalle.

 
Heidän katsellessaan taivaalle, yhtäkkiä kaksi valkoisiin pukeutua miestä seisoi heidän keskuudessaan. 

 
”Galilean miehet, mitä te seisotte ja katselette taivaisiin? Jeesus on mennyt pois taivaaseen, ja jonain päivänä hän palaa takaisin samalla tavalla kuin lähti!"

 
Oppilaat kävelivät lyhyen matkan takaisin Jerusalemiin ja kokoontuivat rukoukseen talon yläkerran huoneessa, jossa heillä oli tapana olla.

 
Rukoilemassa olivat Pietari, Johannes, Jaakob, Andreas, Filippus, Tuomas, Bartolomeus, Matteus, Jaakob Alfeuksen poika, Simon kiivailija ja Juudas Jaakobin poika. Mukana oli naisia mukaan lukien Jeesuksen äiti ja Jeesuksen veljet. 
 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti